Objavljeno dne

Predstavljamo se kupcem v mercatorjevih trgovskih centrih po Sloveniji

Predstavljamo se kupcem v mercatorjevih trgovskih centrih po Sloveniji

merkator_16_2Kmetijska zadruga Ptuj deluje že 116 let. Povezujemo kmete in njihovo proizvodnjo z območij Dravskega polja, Ptujskega polja, Korene, Pesnice, Haloz in Ormoža. Zaradi naravnih danosti, rodovitne zemlje in možnosti namakanja, je ravno območje Ptujsko-Dravskega polja idealno za pridelavo zelenjave in krompirja. V dolgoletni tradiciji organiziranja pridelave in trženja, danes že blizu 40 različnih vrst zelenjave, se v zadrugi Ptuj trudimo poiskati vedno nove priložnosti na poteh trženja in komunikacije s potrošnikom.

Zato smo se odzvali tudi pobudi Zadružne zveze Slovenije, ki je s poslovnim sistemom Mercator sklenila dogovor, da v letošnjem oktobru zainteresirane slovenske zadruge izvedemo večjo promocijo svojih proizvodov v Mercatorjevih trgovskih centrih po vsej Sloveniji.

Iz skupine Kmetijska zadruga Ptuj se v okviru tega projekta v Mercatorjevih centrih v oktobru kupcem promocijsko predstavlja tudi Oljarna Fram, ki je najstarejša oljarna v Sloveniji, saj njeni začetki segajo v daljno leto 1750. V Oljarni Fram prodajamo jedilna olja visoke kakovosti, pridelana na tradicionalen način. Prav na stebrih te tradicije in majhnih skrivnosti predelave bučnih semen, ki se prenašajo iz generacije v generacijo, ustvarjamo odločno Štajersko-prekmursko bučno olje, ki se ponaša s certifikatom za živilo z geografsko označbo.

V Zadrugi Ptuj smo z veseljem izrabili ponujeno možnost, da se kupcem promocijsko predstavimo v Mercatorjevih hipermarketih v Mariboru, Velenju, Ljubljani, Celju, Kranju in na Ptuju. Nekaj utrinkov s promocij je na pričujočih fotografijah.

Valerija Kodrič Majcen, univ. dipl. ing. agr., vodja rastlinskega programa

Vir:Ptujski Zadružnik 10.2016