Objavljeno dne

Maloprodaja KZ PTUJ – 1. del

Prodajaln kmetijske zadruge Ptuj prav gotovo ni potrebno posebej predstavljati, saj jih gotovo že poznate. Pa vendar  vam želimo predstaviti nekaj podatkov, ki so očem skriti.

V Kmetijski zadrug Ptuj imamo 24 kmetijskih  in 11 živilskih prodajaln,  ki so razporejene po vsej severovzhodni Sloveniji  in servis Kosec v Ormožu. Maloprodaja predstavlja 45% vseh prihodkov Kmetijske zadruge Ptuj, od tega 73% prihodkov  kmetijske trgovine, 27% pa  živilske. V trgovinah je  zaposlenih 81  ljudi, od tega  45 v kmetijskih prodajalnah, en v servisu,  ostali pa delajo v živilskih trgovinah.

Večina naših prodajaln je manjših od 100 m2, vendar so vse dobro založene in v njih lahko najdete skoraj vse, kar potrebujete za svojo kmetijo, dom ali vrt. Še posebej smo ponosni na naše  večje trgovine v Markovcih, Gorišnici, Zadružnik na Ptuju in Marof v Ormožu, kjer je izbira še posebej velika.

V Zadružniku na Ptuju sta vedno na voljo sveža zelenjava in sadje iz okoliških kmetij.
V Zadružniku na Ptuju sta vedno na voljo sveža zelenjava in sadje iz okoliških kmetij.

V kmetijskih prodajalnah prodamo največ fitofarmacevtskih sredstev, gnojil, semen in krmil.  Za zaposlene v trgovinah organiziramo strokovna predavanja tako, da sledijo novostim na področju fito farmacije in semenskega materiala. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in nenehnim izpopolnjevanjem lahko zadovoljijo tudi najzahtevnejše  kupce.  Majhnost je naša prednost, saj naši prodajalci poznajo tako rekoč vsakega kupca in njegove zahteve ter mu zato lahko še posebej dobro svetujejo.

Na področjih, kjer se kmetje ukvarjate z mlekarstvom, v trgovinah ponujamo vse za mlekarje – krmila, mineralno vitaminske dodatke, sredstva za nego živali pred in po molži, sredstva za vzdrževanje molzne opreme in rezervne dele za molzne stroje. Nismo pozabili na pašne pastirje in vse kar sodi zraven.  Obstaja tudi možnost zakupa soje za celo sezono po znani ceni. Skupaj z dobavitelji organiziramo tudi testiranje pulzatorjev.

V Markovcih ponujamo sojo v rinfuzi po ugodni ceni.
V Markovcih ponujamo sojo v rinfuzi po ugodni ceni.

Pri nas najdete vse za vrt tudi vrtičkarji. Na izbiro je široka paleta semen in sadik vrtnin. Vsako leto presenetimo vrtičkarje tudi z novostmi, katerih ste še posebej veseli. Spomladi in jeseni v nekaterih trgovinah ponujamo sadike sadnega drevja in jagodičevja. Izbirate lahko med sadikami iz zasipnice in sadikami v loncu. Na izbiro je veliko vrst zemlje, tako za najzahtevnejše, kot za manj zahtevne kupce. Ne manjka vrtnarskega orodja, rokavic, gnojil za vrtičkarje…V času sezone organiziramo tudi strokovna predavanja, o katerih ste obveščeni.

Za male hišne ljubljenčke ponujamo hrano različnih proizvajalcev, ovratnice, povodce, ležišča…

Velika izbira sadik zelenjave - kupci so še posebej veseli novosti
Velika izbira sadik zelenjave – kupci so še posebej veseli novosti

Čeprav se je leto komaj dobro pričelo, smo že pričeli s polnjenjem trgovin za prihajajočo sezono. Zbiramo naročila za semensko koruzo in semenski krompir, nove zaloge drobnega semena so že na policah in komaj čakajo prve sončne žarke in vaše pridne roke.  Cene gnojil rastejo, zato se čim prej odločite za nakup.

Spremljajte nas tudi na:
Delite z ostalimi