Projekti ESRR

 

Projekti ESRR


 • Lokalno v lokalnem

  Lokalno v lokalnem

  V okviru 3. Javnega poziva za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območjih občin Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Markovci, Dornava, Juršinci, Destrnik in Trnovska vas se izvaja operacija

  »PRODAJNI KOTIČKI S PONUDBO LOKALNIH PROIZVODOV«

  Skrajšani naziv operacije: »LOKALNO V LOKALNEM«

  Nizka stopnja prehranske in splošne samooskrbe je danes v našem lokalnem okolju še vedno velik izziv. Ravno tako je izziv povečati zavedanje o pomenu nakupa in (u)porabe lokalnih pridelkov/izdelkov (v nadaljevanju proizvodov) ter približati ponudbo posebej ranljivim ciljnim skupinam (otroci, mladina, starejši prebivalci).

  OPIS operacije:

  Z izvedbo operacije želimo prispevati k povečanju lokalne samooskrbe z lokalnimi proizvodi preko vzpostavitve prodajnih kotičkov z lokalno ponudbo v naših izbranih prodajalnah, informiranja in osveščanja lokalnega okolja o pomenu nakupa domače hrane za zdravje ljudi in finančno stabilnost lokalnih proizvajalcev, ohranjanju delovnih mest na podeželju ter skrbi za ohranjanje čistega okolja.

  Ponudba proizvodov v kotičkih bo namenjena vsem lokalnim prebivalcem, ki skrbijo za zdrav način življenja z zdravo prehrano in telesno aktivnostjo, posebej pa ciljnim skupinam starejših prebivalcev, otrokom in mladini.

  Operacijo smo zasnovali in pripravili v Kmetijski zadrugi Ptuj z.o.o. skupaj s projektnima partnerjema Kmetijsko gozdarskim zavodom Slovenije – Zavodom Ptuj in Zavodom za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava.

  (več …)

Kontaktirajte nas


Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Zadeva

Vaše sporočilo