Objavljeno dne

Dobrote slovenskih kmetij 2017, Ptuj

Kmetijska zadruga Ptuj in Oljarna Fram na razstavi dobrote slovenskih kmetij 2017, Ptuj

V prostorih minoritskega samostana na Ptuju je od petka, 19. maja, do nedelje, 21. maja, potekala razstava »DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ«, ki je vsakoletni osrednji dogodek promocije slovenske hrane in slovenskega podeželja na Ptuju.

Slovesno odprtje letos že 28. razstave so si obiskovalci lahko ogledali v petek ob 14. uri, ko so zbrane pozdravili in nagovorili organizatorji, generalni sponzorji ter kmetijski minister mag. Dejan Židan, slavnostni nagovor pa je imel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je bil tudi častni pokrovitelj prireditve.

V času odprtja razstave si je bilo moč ogledati številne izdelke, ki so bili najbolje ocenjeni na predhodnih ocenjevanjih in so bili nagrajeni z bronastim, srebrnim ali zlatim priznanjem. Izdelki, ki so prejeli tretjič zapored zlato priznanje, so bili nagrajeni s prestižnim znakom kakovosti. Letos je na ocenjevanje bilo prijavljeno skupaj 1191 dobrot z več kot šeststo kmetij.

Kmetijska zadruga Ptuj je letos številnim obiskovalcem razstave predstavila aktualno ponudbo sveže domače zelenjave, zlasti mladi krompir, mlado čebulo in česen, sveže kumare, solato kristalko ter mlado zelje. Vsa našteta zelenjava je kupcem na voljo v živilskih prodajalnah KZ Ptuj ter v prodajalni Zadružnik na Ptuju.

Iz skupine KZ Ptuj je na razstavi sodelovala tudi Oljarna Fram, ki je na ogled postavila odlična olja iz svoje bogate ponudbe.


P1080755


P1080756